Stimmen fan Fryslân is onderdeel van Lân fan taal, een groot talenproject wat weer onderdeel is van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Maar wat houdt Lân fan taal precies in?

Lân fan taal is een land van taal in Leeuwarden. In 2018 komt er op het grote plein voor de Oldehove, een vrijstaat voor alle talen, waarin alle talen gevierd en gesproken kunnen worden. Taal wordt gevierd door de deelname van inmiddels 28 projecten, die allemaal iets met taal te maken hebben. Taal is namelijk niet alleen lezen en schrijven,  maar ook een vorm van communiceren en communiceren kunnen we doen niet alleen via taal, maar ook via braille, dans, muziek, lichaamstaal en ga zo maar door.

Er zijn verschillende partners van Lân fan taal, ieder met hun eigen project. De samenwerking bestaat uit: Explore the North, Fryske Akademy, Historisch Centrum Leeuwarden, Afûk, Gemeente Leeuwarden, Tresoar, Tryater, Neushoorn, Omrop Fryslân, Provinsje Fryslân en de Rijksuniversiteit Groningen (Stimmen fan Fryslân!).

In het Lân fan taal werken alle projecten samen om mensen bewust te maken van de diversiteit van taal. Met diverse activiteiten, tentoonstellingen, kunst, voorstellingen en ruimtelijke projectinstallaties in Leeuwarden en daarbuiten zal de taal gevierd worden. Taal is grenzeloos!

Lân fan taal laat talen leven, en daagt je uit om met taal te spelen!